urun-cavani-tv-unitesi-02.jpg
Blog

Duvar Ünitesi (TV Ünitesi) Fiyatları & Modelleri

Televizyon Masası (TV Sehpası) Modelleri

Televizyon masaları, oturma odası ve salonlar için olmazsa olmaz mobilyalardandır. Her tarza ve zevke uygun TV masalarıyla karşılaşmak mümkündür. Bu ürünler, işlevleri, tasarımları ve içerdiği özellikler bakımından farklı kategorilere ayrılmaktadır. Kitaplıklı TV üniteleri, duvara monte TV masaları, raflı TV üniteleri, modern TV üniteleri ve ayaklı TV sehpaları şeklinde gruplandırılmaktadır. Odanızın dekorasyonuna, ihtiyaçlarınıza, konumlandırılacak alanın genişliğine ve kişisel tarzınıza göre dilediğiniz bir modeli seçebilirsiniz.

Modern TV Sehpası Modelleri

Sürekli değişen mobilya sektöründe, TV üniteleri de nasibini alıyor ve her geçen gün daha işlevsel, daha ergonomik ve daha kullanışlı modellerle karşılaşılabiliyor. Özellikle günlük ihtiyaçları zengin dekoratif özelliklerle karşılayan ürünler haline getiriyor. Bulunduğu ortama şıklık katabilen, kullanıcıların en çok zaman geçirdiği alanlardan olan oturma odaları, salonlar ve hatta çoğu zaman mutfaklarda yaşam alanlarına farklı bir atmosfer kazandıran bu ürünler, modern ev teknoloji ve eğlence sistemlerine de ev sahipliği yapıyor.

Modern TV ünitelerinde karşılaşılan farklı tasarımlar, farklı ölçüler, farklı geometriler, farklı konseptler ve farklı malzemelerle üretilmesi neticesinde kullanıcılarıyla buluşturuluyor. Odanın ebatlarına uygun bir TV sehpası seçimi yapmak, odanın verimliliği ve iyi bir dekoratif özellik bakımından ise son derece önemli. Çağdaş tasarımlarıyla göz dolduran modern televizyon sehpaları, çekmeceli, raflı, mini bir gardırop görünümüne sahip modelleri ve rengarenk seçenekleriyle her evin tarzına uygun alternatifleri bünyesinde barındırıyor.

TV Sehpalarıyla Odanızın Tarzını Yansıtın

Ev dekorasyonunuza zarif tasarımlara yer vermek istiyorsanız, oturma gruplarıyla birlikte bir bütün olarak değerlendirilebilecek ürünler arasından TV ünitesi modellerini tercih edebilirsiniz. Bu ürünlerde ön plana çıkan en önemli özellik, rengi ve hangi malzemeden üretilmiş olmasıdır. Duvara monte edilebilir TV sehpalarında dayanıklılığın artırılması için daha çok ahşap ve ferforje gibi malzemeler kullanılabilirken, ayaklı TV sehpalarında her türlü malzeme tercih edilebilir.

Kişisel zevklere hitap eden onlarca TV sehpası seçenekleri arasından beğendiğiniz bir modeli satın alabilir, oturma odanızda kullanışlılığı artırabilir ve boş alanınızı en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz. Beyaz, kahverengi, doğal ahşap rengi, metal renkleri (alüminyum, gri, siyah, vb.) ve mavi gibi renkler, tasarımcıların üzerinde durduğu renk paletlerini oluşturuyor. İç mekanda aydınlık bir atmosfer için açık renkler, spor görünüm için siyah, gri ve metal renk tonları, modern ve çağdaş tasarımlar için daha canlı renkler tercih edilebilir.

Kullanışlı Televizyon Masası Modelleri

Bulunduğu ortama çeki düzen veren, çeşitli eşyaların depolanması için farklı uzunluk, genişlik ve derinlik ölçülere sahip olan, yalnızca dekoratif değil aynı zamanda işlevsel bir kullanım imkanı sunan televizyon masaları; aşağıdaki kategorilerde yüzlerce ürün arasından bir seçim yapmanızı sağlıyor.

  • Klasik TV üniteleri
  • Avangarde TV üniteleri
  • Şömineli TV üniteleri
  • Beyaz TV üniteleri
  • Çağdaş TV üniteleri
  • Geniş TV üniteleri
  • Ahşap TV üniteleri
  • LED aydınlatmalı TV üniteleri
  • Ayaklı TV üniteleri
  • Duvara monte TV üniteleri

Hangi modeli tercihlerinize göre değerlendireceğiniz ve hangi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz konusunda son kararı kullanıcılar olarak sizler vermelisiniz. Ancak TV ünitelerinde işlevselliği artıran özellikler ve avantajlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Aydınlatma sistemleri, eğlence sistemleri ve oyun konsolları gibi elektrik-elektronik bileşenleri içerisinde barındırması,
  • Kitap, süs eşyası, günlük sık kullanılan küçük ölçekli eşyalarınızı en iyi şekilde gizlemesi ve aksesuarlara yer vermesi,
  • Birbirinden şık tasarımlarla iyi bir oda tasarımına katkı sunması,
  • Zengin ürün çeşitliliğiyle her odaya uygun bir dekorasyon sunması,
  • Geniş fiyat skalası gereği her bütçeye uygun bir alternatifin yer alması.

Televizyon Masaları Nasıl Dekore Edilir?

Televizyon masalarını dekore etmek aynı zamanda televizyonunuzu çevreleyen alanı dekore etmek anlamına gelir. TV sehpası modellerine göz atıp kendinize uygun bir ürün seçtikten sonra, yapmanız gereken tam olarak onu çıplak bir görünümden, sanatsal bir objeye dönüştürmek olmalıdır. TV’nin etrafını en iyi şekilde dekore etmek için bazı güzel fikirler mevcut.

TV Sehpası ve Raf Dekorasyonu

Televizyon sehpalarında denge oluşturmak için raf dekorasyonu için kullanacağınız öğeleri sehpanın her iki yanına yerleştirmek mantıklı bir seçim olacaktır. Eğer aksesuar olarak bir mum veya vazo kullanmayı tercih ediyorsanız, boyları ve tarzları yakın olan eşyaları göz önünde bulunacak şekilde sağ ve sol tarafa konumlandırabilirsiniz.

Lamba, ses sistemi, vb. televizyonunuzdan daha küçük boyutlu ürünler, heykeller ve büstler; bitkiler, kitaplar ve diğer ürünlerle ayrılmalıdır. Eğer alandan yana sıkıntınız yoksa ve TV üniteniz genişse, alanı en verimli şekilde kullanabilmek için evinizde dağınıklığa neden olan eşyaları belirli bir sistemle TV sehpalarınızın uygun raflarına yerleştirebilirsiniz.

Süs Eşyalarıyla TV Sehpası Dekorasyonu

Modern TV sehpası modelleri arasında belki de en dikkat çekici özellik, bolca raf ve kullanım alanı sumasıdır. Bu da televizyonunuzu çevreleyen bu mobilyaları dilediğiniz gibi dekore edebileceğinizi gösterir. Fakat bunu nasıl yapağınız konusunda özenli olmalısınız. İşte süs eşyalarıyla TV sehpası dekore etmek için deneyebileceğiniz ilginç ve etkili fikirler:

  • Doğal ürünlerden hoşlanıyorsanız ve evinize rustik bir hava katmak sizin için ilgi çekici geliyorsa, şerit çelenkler, canlı veya cansız masa bitkileri, çam kozalağı ve meşe palamudu gibi ürünlerle süsleyebilirsiniz.
  • El sanatları ürünleriyle ve farklı türde dokuma kumaşlarla sehpaları geleneksel yöntemlerle süsleyebilirsiniz.
  • Dekorunuza uygun ve renk uyumu olan aile fotoğraflarınızı dört bir yana konumlandırabilirsiniz.

Ekstra Raflar Ekleme

Yeni aldığınız veya mevcut TV ünitesinin rafları sizin için yeterli gelmiyorsa, mobilyalarınıza uygun satın alabileceğiniz yeni raf sistemleriyle depolama alanınızı genişletebilirsiniz. Aynı zamanda bu işlem ile daha özgün ve benzersiz bir tasarım özelliği kazandırabilirsiniz. Yeni alacağınız raflar, duvara monte edilebilir olabilir veya yerden dikey olarak yükselen düz/oval geometrilere sahip olabilir. Odanızın ve duvarınızdaki boş alanın ölçülerine göre özgürce bir seçim yapabilirsiniz.

Televizyon Masası Modelleri Fiyatları

Televizyonlarınızı çevreleyen bu mobilyalar, her bütçeye uygun fiyat seçenekleriyle mağaza şubelerinde ve online mağazalarda yerini alıyor. Genişlik, uzunluk ve derinlik ölçülerine, kullanılan malzeme yapısına, tasarım özelliğine ve içerdiği raf sistemlerine göre farklı fiyatlarla karşınıza çıkabiliyor. Uygun televizyon masası modelleri fiyatları için her mevsim kullanıcılar için sunulan kampanyaları takip edebilir, alışverişinizi ekonomik hale getirebilirsiniz.

Televizyon Masası Kullanımı için İpuçları

  • Televizyonunuzu farklı bir alana taşıyorsanız, TV kablosuna ve elektrik prizine yakın olmasına özen gösterin. Bu sayede kablo dağınıklığından olabildiğince kurtulmuş olursunuz.
  • TV sehpaları, en çok kirlenen ve tozlanan mobilyalardandır. Bu nedenle televizyonunuzu ve onu çevreleyen ünitenizi belirli aralıklarla temizleyin ve hijyenik hale getirin.
  • TV masalarınızı dağınık tutmayın. Dekorasyon anlamında olumsuz sonuç veren eşyalarınızı ortadan kaldırın veya kapalı raf ve çekmecelere yerleştirin.
  • Ünitelerinizi oturma gruplarınızın merkezine karşılık gelecek şekilde konumlandırın. Bunu yaparken göz hizasını koruduğunuzdan emin olun. Televizyon izlemek için ideal göz hizası, oturma pozisyonunda olduğunuzda televizyonun merkezi tam karşınıza gelecek şekilde ayarlanmalıdır.
  • Televizyon masalarınızı her mevsim farklı dekoratif araçlarla donatarak, oturma odalarınıza ve salonlarınıza daha eğlenceli bir atmosfer kazandırabilirsiniz.