urun-kontes-yemek-odasi-takimi-01.jpg
Blog

Yemek Odası Takımına Uygun Konsol Önerileri

Yemek odası dekorasyonunda konsol seçimi, ufak bir detay gibi görünse de ortamın göze hoş gelmesi anlamında olağanüstü etkiye sahiptir. Konsol dekorasyonunu, oturma odası takımlarının merkezinde bulunan sehpa dekorasyonuna benzetebiliriz. Genellikle bu tarz mobilyalar, odanın genel dekorasyonunu belirleyen ürünlerdir.

Yemek Masası ve Konsol Uyumunun Önemi

Ailenizdeki fertlerin sayısı ne olursa olsun, akşam yemeklerinde bir araya gelmek, misafirlerinizi ağırlamak ve hoş sohbetlerle sosyalleşmek için iyi bir yemek odası tasarımına sahip olmanız gerekir. Yemek odası için masa ve sandalyeler ne kadar önemliyse; aynı ortamda yer alan konsollar da bir o kadar önemlidir.

Yemek masası ve konsol, birbiriyle uyumlu olmalıdır. Bu uyumdan kasıt, aynı renklerin veya aynı mobilya malzemesinin kullanılması demek değildir. Ahşap bir yemek masasıyla laminat, kaplama veya MDF malzemeye sahip bir konsol uyumlu olabilir. Benzer şekilde açık renklerden oluşan bir yemek masasıyla soft ve yumuşak renklerin tercih edildiği veya canlı renklerin yer aldığı bir konsol iyi bir uyum yakalayabilir.

Fakat aralarında yüksek seviye farklılığı bulunan masalar ve konsollar birbirini tamamlamayabilir. Bu tarz dekorasyon özellikleri göz önünde bulundurularak yemek masasına uygun bir konsol seçimi yapılmalıdır.

Konsol Seçiminde Alanı Vurgulayan Ürünlere Yönelin

Derinliği dar ancak sağlam ve destekleyici olan konsollar, en küçük odalara bile zarif bir şekilde depolama alanı sağlayabilen mobilyalardır. Konsollar, tasarım ve görünüm açısından minimal modellerden büyük dekoratif ürünlere kadar çok farklı tasarımlara sahiptir. Aynı zamanda hem dekoratif hem de ihtiyacınıza göre farklı işlevsel özellikleri sunan ürünlerdir.

Konsol seçimi yaparken, yemek odası takımlarının odanızda nasıl bir şekilde konumlandığını göz önünde bulundurmalı ve konsolunuzu alanınızı vurgulayacak bir duvara sabitlemelisiniz. Bu sayede hem yemek odası ile bütünleşecek hem de dekoratif özelliklerini gün yüzüne çıkaracaktır.

Yemek Odasında Konsol Nereye Konumlandırılmalıdır?

Konsollar, yemek odasında birçok farklı noktaya konumlandırılabilir. Fakat her zaman konsol sırtları duvara yaslanmalı ve odanın merkezinde durmamalıdır. Buna göre yemek odalarının dekorunu bozmadan hangi bölümlere konsol yerleştirebileceğiniz hakkında fikirlere göz atalım:

Giriş Kapısının Yanında

Yemek odasında konsol masası koymak için en yaygın ve faydalı yerlerden birisi giriş kapısının yanıdır. Hole yerleştirilen konsollar, size birçok konuda işlevsel özellikler sağlar. Şapkalarınızı, eşarplarınızı, anahtarlarınızı, vb. ufak eşyalarınızı konsolunuza yerleştirmeyi tercih edebilirsiniz.

Kanepenin Arkasına

Misafirleriniz ve siz, kanepenizde otururken, eşyalarınızı koyabileceğiniz bir yüzey arayabilirsiniz. Yan ve orta sehpalar bu iş için iyi bir seçimdir fakat kanepenin hem kenarlarında hem de orta tarafında oturanlar için sehpa kullanmak zor olabilir. Kanepenin arkasına konumlandırılan bir konsol, hem eşyaların konabilmesi için bir işlev hem de kanepenin arkasındaki ölü alanı doldurmak için harika bir fikirdir.

Duvardaki Bir Tablonun Altına

Duvarda yer alan büyük bir tablonun altına yerleştirebileceğiniz konsollar, size dekoratif açıdan iyi bir fayda sağlayacaktır. Fakat bunu yaparken, asılı olan tablo ile konsolun renk ve tasarım konusunda uyumlu olması önemlidir.

Sandalyelerin Arkasına

Özellikle dar alana sahip yemek odalarında, masayı çevreleyen sandalyelerin arkasına yerleştirilecek konsollar; fonksiyonel bir mobilya kullanımı sağlarken; alanın verimli bir şekilde kullanılmasını da beraberinde getirir.

Merdiven Altına

Daha çok küçük boyutlu konsolları yerleştirebileceğiniz bir alan olan merdiven altları, hem alanın değerlendirilmesi hem de hoş bir tasarım özelliği sunması açısından değerlendirilmesi gereken fikirlerdendir. Fakat bu tür alanlara konsol satın almadan önce ölçü planlamasını iyi yapmak gerekiyor.

Yemek Odalarında Konsol Dekorasyonu İpuçları

Beklenmedik, özgün ve şık bir tasarıma sahip konsollar; yemek masalarını olduğundan çok daha zengin gösterebilir. Fakat karmakarışık, uyumsuz ve şekil itibariyle birbirini tamamlamayan argümanlar kullanmak, konsollar için faydadan çok zarara neden olur.

Yemek odalarında kullanılacak konsollar, sadece zarif bir görünüm ve iyi bir dekoratif özellik sunması açısından tasarlanmamalı. Aynı zamanda belirli ürünleri depolama özelliği sunmalı, hem yüzeyi hem de varsa depolama üniteleri ile fayda sağlamalıdır.

En popüler konsol dekorasyonları arasında yer alan masif ahşap, göze çarpan stillerden. Ahşap malzemeden imal edilmiş konsolların yüzeyini çiftlik evi dekorasyonu ile zenginleştirebilirsiniz.

Modern konsollarda ise daha çok metal ve kompozit ürünleri sergileyebilirsiniz. Ayrıca masa saati, anahtarlık, vb. işlevsel ürünlerle fonksiyonellik kazandırabilirsiniz.